Dijous, 28 d'octubre de 2021 - Edició 1190
La República

Mossos Guilleries carreguen contra Sàmper: “Malmet la imatge del nostre Cos”

També consieren que els comandaments del dispositiu de seguertat per la visita de Felipe VI “han sucumbit a l’exigència de la Casa Real”

Gerard Sesé
Gerard Sesé 10/10/2020
Pla obert d'un manifestant a Pla de Palau davant una furgoneta dels Mossos d'Esquadra tacada de pintura vermella durant la visita de Felip VI a Barcelona. Imatge del 9 d'octubre de 2020. (Horitzontal)

El Col·lectiu de Mossos Guilleries, que agrupa agents independentistes del cos català de policia, ha emès un nou comunicat en referència a alguns dels fets ocorreguts ahir per la visita a Barcelona del Borbó Felipe VI i el corresponent dispositiu de seguretat.

De fet, per unes hores, hi havia un veritable estat de setge a Catalunya amb un desplegament de més de 3.500 agents de policia i guàrdia civil, juntament amb els Mossos.

Guilleries considera que haver de blindar policialment l’espai que el rei visita és “propi de dictadures, dirigit a anul·lar el dret de la ciutadania a expressar el seu rebuig a aquests càrrecs públics”.

A més, considerent que “els comandaments del dispositiu han sucumbit a l’exigència de la Casa Real de fer efectiva la retirada d’una pancarta exhibida en un espai privat” en referència a la pancarta que deia “Juan Carlos Primero, Felipe el último”.

Així doncs, demanen que “caldrà esclarir si han estat els Mossos d’Esquadra els que han perpetrat aquesta vulneració del dret fonamental a la llibertat d’expressió, adduint un fals pretext de seguretat”.

També envien un missatge al conseller d’Interior, Miquel Sàmper: “si es confirma una nova genuflexió del cos de mossos d’esquadra davant les forces enemigues, caldrà preguntar al conseller d’Interior si aquesta serà la línia que seguirà a partir d’ara, malmetent un cop més la imatge del nostre Cos”.