Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Mossos Guilleries carreguen contra Sàmper: “Malmet la imatge del nostre Cos”

|

- Publicitat -

El Col·lectiu de Mossos Guilleries, que agrupa agents independentistes del cos català de policia, ha emès un nou comunicat en referència a alguns dels fets ocorreguts ahir per la visita a Barcelona del Borbó Felipe VI i el corresponent dispositiu de seguretat.

De fet, per unes hores, hi havia un veritable estat de setge a Catalunya amb un desplegament de més de 3.500 agents de policia i guàrdia civil, juntament amb els Mossos.

Publicitat

Guilleries considera que haver de blindar policialment l’espai que el rei visita és “propi de dictadures, dirigit a anul·lar el dret de la ciutadania a expressar el seu rebuig a aquests càrrecs públics”.

A més, considerent que “els comandaments del dispositiu han sucumbit a l’exigència de la Casa Real de fer efectiva la retirada d’una pancarta exhibida en un espai privat” en referència a la pancarta que deia “Juan Carlos Primero, Felipe el último”.

Així doncs, demanen que “caldrà esclarir si han estat els Mossos d’Esquadra els que han perpetrat aquesta vulneració del dret fonamental a la llibertat d’expressió, adduint un fals pretext de seguretat”.

També envien un missatge al conseller d’Interior, Miquel Sàmper: “si es confirma una nova genuflexió del cos de mossos d’esquadra davant les forces enemigues, caldrà preguntar al conseller d’Interior si aquesta serà la línia que seguirà a partir d’ara, malmetent un cop més la imatge del nostre Cos”.

Et pot interessar  Troben caminant pel voral de l'AP-7 a Altafulla una dona desapareguda dos dies abans a França
Publicitat

Opinió

Minut a Minut