Divendres, 24 de març de 2023 - Edició 1702
La República

Microsoft aposta pel centre d’intel·ligència artificial de Barcelona reforçant-lo amb 100 contractacions

“El nostre objectiu és que aquest centre es consolidi i converteixi Catalunya i Espanya en referència europea en la innovació en intel·ligència artificial”, expressa el president de Microsoft Espanya, Alberto Granados

Redacció 31/01/2023
Foto: Google Maps

L’empresa Microsoft ha apostat per desenvolupar la intel·ligència artificial encara més per tal d’integrar les noves tecnologies i possibilitats que ofereix, com ara el ChatGPT, a tots els productes que ofereixen. Per a aconseguir aquest desenvolupament, la multinacional tecnològica ha anunciat que reforçarà el centre d’intel·ligència artificial de Barcelona amb la contractació de 100 persones, en un moment en el qual la companyia ha acomiadat 10.000 persones a nivell global.

L’anunci l’ha fet el president de Microsoft Espanya, Alberto Granados, que també ha volgut tranquil·litzar l’ambient assegurant que els acomiadaments globals, que suposen una retallada del 5% del personal, no afectaran Catalunya o Madrid, on tenen diversos projectes de centres de dades. “El nostre objectiu és que aquest centre es consolidi com un pol d’atracció de talent, que converteixi Catalunya i Espanya en referència europea en la innovació en intel·ligència artificial”.

Microsoft busca incorporar perfils d’especialistes en intel·ligència artificial, machine learning, desenvolupament de programari i de ciències de les dades al centre d’R+D en intel·ligència artificial de Barcelona, que és el primer que l’empresa obra a Espanya, i el quart a Europa. “El nostre objectiu és que aquest centre es consolidi com un pol d’atracció de talent, que converteixi Catalunya i Espanya en referència europea en la innovació en intel·ligència artificial” afirma Granados en la nota de premsa emesa des de Microsoft.