Dissabte, 24 d'octubre de 2020 - Edició 821
La República

Metges de Catalunya celebra que el Parlament hagi tombat la Llei Aragonès, “que obria la porta” a la privatització

El sindicat defensa que la gestió pública és “la millor fórmula” de prestació de serveis bàsics i “fonamentals per a la ciutadania”

Avatar
Agències 04/02/2020

Metges de Catalunya (MC) ha celebrat que la Comissió d’Economia i Hisenda del Parlament hagi tombat el dictamen del projecte de llei de contractes de serveis a les persones, la coneguda com a Llei Aragonès. A parer del sindicat mèdic, la norma “obria la porta” a una externalització “massiva” de prestacions sanitàries, socials i educatives públiques. MC ja havia expressat anteriorment el rebuig al text, en entendre que el Govern pretenia “construir una autopista lliure d’impediments legals per privatitzar el sistema sanitari públic a marxes forçades”. En oposició, el sindicat considera que la gestió pública és “la millor fórmula” de prestació de serveis bàsics i “fonamentals per a la ciutadania”.

En opinió de Metges de Catalunya, la contractació a tercers amb ànim de lucre és una “via per transferir recursos públics al sector privat”. A banda, MC ha criticat que la nova normativa preveiés la subcontractació de “parts accessòries” dels serveis amb empreses o entitats especialitzades, “ja que podria haver dificultat el seu control i haver empitjorat les condicions laborals dels professionals”.

Finalment, MC espera que el nou executiu que sorgeixi de les futures eleccions al Parlament de Catalunya “no cometi el mateix error i blindi el sistema sanitari públic de l’onada privatitzadora que amenaça els serveis públics des de fa dècades”.

Relacionats