Edició 1893

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 01 de octubre del 2023
Edició 1893

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 01 de octubre del 2023

Metges de Catalunya celebra que el Parlament hagi tombat la Llei Aragonès, “que obria la porta” a la privatització

|

- Publicitat -

Metges de Catalunya (MC) ha celebrat que la Comissió d’Economia i Hisenda del Parlament hagi tombat el dictamen del projecte de llei de contractes de serveis a les persones, la coneguda com a Llei Aragonès. A parer del sindicat mèdic, la norma “obria la porta” a una externalització “massiva” de prestacions sanitàries, socials i educatives públiques. MC ja havia expressat anteriorment el rebuig al text, en entendre que el Govern pretenia “construir una autopista lliure d’impediments legals per privatitzar el sistema sanitari públic a marxes forçades”. En oposició, el sindicat considera que la gestió pública és “la millor fórmula” de prestació de serveis bàsics i “fonamentals per a la ciutadania”.

Publicitat

En opinió de Metges de Catalunya, la contractació a tercers amb ànim de lucre és una “via per transferir recursos públics al sector privat”. A banda, MC ha criticat que la nova normativa preveiés la subcontractació de “parts accessòries” dels serveis amb empreses o entitats especialitzades, “ja que podria haver dificultat el seu control i haver empitjorat les condicions laborals dels professionals”.

Finalment, MC espera que el nou executiu que sorgeixi de les futures eleccions al Parlament de Catalunya “no cometi el mateix error i blindi el sistema sanitari públic de l’onada privatitzadora que amenaça els serveis públics des de fa dècades”.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió