Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Més repressió per Hasél: 2 anys i 10 mesos de presó per denunciar la brutalitat policial

|

- Publicitat -

La justícia continua amb la seva dèria repressiva, això sí sempre reben els mateixos. La plataforma per la llibertat de Pablo Hasél revela una nova condemna de 2 anys i 10 mesos de presó per haver denunciat les tortures de la Guàrdia Urbana de Lleida a un menor d’edat independentista que aferrava cartells a favor de l’autodeterminació.

En un comunicat, denuncien que es tracta d’un nou judici farsa sustentat amb un testimoni fals. Es tracta de Félix Rodríguez Souto, un feixista que col·labora habitualment amb la policia i és obertament catalanòfob. Aquest individu va donar suport públicament a la violència policial de l’1-O i va amenaçar amb una pistola a companys que l’havien criticat pel seu paper de testimoni. A més, aquest ultra va acudir al domicili de Hasél per amenaçar-lo i com a reprimenda per haver denunciat la pallissa dels agents de la Guàrdia Urbana al menor independentista.

Publicitat

A l’escrit, per una banda, carreguen contra Junts i ERC per comprometre’s a investigar aquest cas i finalment quedar de mans plegades i, per l’altra, contra el Gobierno “més progressista” per no blindar la llibertat d’expressió.

“Pablo Hasél haurà de complir 5 anys de presó com a càstig per la seva militància revolucionària. No li perdonaran el seu paper actiu en els moviments socials i totes les campanyes de denúncia que ha realitzat”, lamenten. Finalment, asseguren que es tracta d’una “operació d’Estat” i criden a “intensificar la lluita als carrers”.

 

 

Et pot interessar  En llibertat provisional el talp dels Mossos a la Guàrdia Civil i presumpte blanquejador de diners

Publicitat

Opinió

Minut a Minut