Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Més repressió: El Supremo obre judici oral contra Serret per desobediència greu i passa la pilota al TSJC

|

- Publicitat -

La sala penal del Tribunal Supremo ha obert finalment judici oral contra l’exconsellera d’Agricultura Meritxell Serret per un delicte de desobediència greu, però no serà qui la jutgi. L’alt tribunal ha acordat enviar la seva causa al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) perquè és “l’òrgan competent per al seu enjudiciament”, ja que no s’ha formulat acusació per malversació de cabals públics contra ella.

Així doncs, Serret, a diferència de la resta de membres del Govern durant l’1-O, serà jutjada a Catalunya en lloc de ser-ho al Supremo. L’exconsellera va tornar de l’exili a Bèlgica després de la sentència del TS i de la retirada de les euroordres contra ella.

Publicitat

En una interlocutòria, el tribunal argumenta que ni la fiscalia ni l’advocacia de l’estat ni l’acusació popular exercida per Vox han sol·licitat acusar-la per malversació i, per tant, l’obertura de judici és “exclusivament” per desobediència.

Per això, en aplicació de la llei d’enjudiciament criminal (article 19.3) i tenint en compte la seva condició de diputada al Parlament així com “en coherència al criteri de la sala” en relació amb altres acusats pel procés, el Supremo declina jutjar-la en favor del TSJC.

Et pot interessar  El Tribunal de Comptes ignora l'amnistia i demana 3,1 milions d'euros a Puigdemont, Junqueras, Mas i la resta d’encausats pel ‘procés’ i l'-1O
Publicitat

Opinió

Minut a Minut