Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Més pudor a socarrim: ajornat el testimoni del coronel Baena, conegut a les xarxes com a Tacito

El TS accepta la seva petició i no declararà fins el 26 de març

|

- Publicitat -

Demà dimarts 12 de març havia de declarar al judici farsa contra l’1-O, que se celebra al Tribunal Superior espanyol, l’instructor dels atestats de la Guàrdia Civil, Daniel Baena.

Baena, cap de la Policia Judicial de la Guàrdia Civil de Catalunya, va demanar ajornar unes setmanes la seva presència a l’alt tribunal i aquest li ha concedit la petició. Ni els motius del canvi ni les al·legacions de l’agent han transcendit.

Publicitat

Tot plegat fa que el judici farsa segueixi enterbolint-se, ja que el coronel és un dels testimonis més esperats. Cal recordar que Baena s’amagava a Twitter amb un perfil fals sota l’àlies Tacito on atacava i difamava contra els mateixos polítics catalans que ell investigava, així com sobre els Mossos i periodistes independentistes.

Més rellevància pren el seu testimoni quan, ara fa pocs mesos, Baena deixava entendre durant una conferència que la policia judicial ha de condicionar al jutge: “Al Jutge, se li ha d’explicar la informació de tal manera que li quedi clar i concloent per a condemnar i adoptar mesures, ja que no entén res del que està passant i resolent”.

Ara, però, caldrà esperar fins el 26 de març, nova data que s’ha proposat perquè testifiqui.

Et pot interessar  Fernández vol mantenir a tot preu la Guàrdia Civil i la policia espanyola a Catalunya
Publicitat

Opinió

Minut a Minut