Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Més d’un centenar de professionals sanitaris aïllats a per haver estat en contacte amb positius de coronavirus

|

- Publicitat -

A Catalunya

Més d’un centenar de professionals sanitaris d’arreu de Catalunya estan aïllats a casa de forma preventiva perquè han estat en contacte amb persones a qui se’ls ha confirmat la malaltia de covid-19, segons han confirmat fonts del Departament de Salut. Les persones aïllades han de restar durant 14 dies al seu domicili, on se’ls fa un seguiment per si presenten símptomes de la malaltia. Un dels hospitals amb professionals aïllats és l’Hospital Germans Trias i Pujol, segons han confirmat a l’ACN fonts del centre, que també han remarcat que aquest fet no està afectant l’operativa del centre, que funciona amb total rendiment. A Catalunya hi ha actualment 37 casos de coronavirus confirmats.

Publicitat

A l’Estat

El ministeri de Sanitat xifra ja en 374 els casos de coronavirus a tot l’estat espanyol des que es va detectar el primer. En un comunicat, el ministeri ha actualitzat les dades on Madrid continua essent la comunitat més afectada, amb 137 casos, seguit del País Basc (45), la Rioja (38); la Comunitat Valenciana (30) i Catalunya (24). D’altra banda, s’han donat d’alta disset persones infectades: onze a Andalusia, tres a les Canàries, dues a les Illes Balears i una més a la Comunitat Valenciana. Aquest mateix divendres, la comunitat de Madrid ha anunciat que tanca els centres de gent gran per evitar nous casos de contagi en aquesta població de risc.

A nivell mundial

L’OMS ha alertat aquest divendres que s’està “a punt” d’arribar als 100.000 casos de coronavirus al món. Ara per ara, hi ha detectats 98.000 a tot el món. El virus està present a 87 països i ha deixat més de 3.300 morts, segons dades de l’organització. En una roda de premsa, el director general de l’OMS, Tedros Adhanom, ha demanat als estats que treballin per aturar l’epidèmia del coronavirus Covid-19 sense “excuses”. La majoria dels contagiats i morts s’han concentrat a la Xina, seguida d’Itàlia, l’Iran, Corea del Sud, el Japó i els Estats Units.

Et pot interessar  Familiars de les víctimes de la residència de Tremp declaren que el centre va ser "la casa dels horrors" durant la covid
Publicitat

Opinió

Minut a Minut