Edició 2108

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024
Edició 2108

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024

Meridiana Resisteix, “decebuts” amb Anna Gabriel per comparèixer davant el Supremo

|

- Publicitat -

Meridiana Resisteix ha publicat un comunicat per expressar la seva “decepció” davant la decisió d’Anna Gabriel de “trobar una solució individual al seu exili”. I és que el retorn de l’exdiputada de la CUP per comparèixer voluntàriament davant del Tribunal Supremo ha despertat diverses veus crítiques.

Des de Meridiana Resisteix matisen que “tothom és lliure d’actuar pels seus interessos” i més davant una vulneració de drets, però consideren que ha de prevaldre la “coherència i la solidaritat” en una causa col·lectiva com la de l’1-O.

Publicitat

Així mateix, disparen contra les declaracions del portaveu parlamentari de la CUP, on mencionava el terme ‘aclarir la situació processal’. “No s’ha dictat cap ordre de processament des del 2018”, puntualitzen. A més, recorden que l’única acusació és per desobediència.

“Aquestes iniciatives, el que generen és legitimar l’estat opressor i els seus botxins, esmicolar la lluita a l’exili i donar una imatge internacional de normalitat democràtica en un estat amb 4.900 persones represaliades”, lamenten, tot remarcant que els sorprèn encara més d’algú com Anna Gabriel, “una referent de la desobediència i de la lluita antifeixista”.

També avisen que la repressió per part de la injustícia espanyola “no té aturador” i posen d’exemple la petició de 7 anys de presó de la fiscalia al manifestant Francesc Colomines o la reobertura del judici contra els Síndics de l’1-O.

“Ens dolen aquestes iniciatives que no entenem i a esquena dels esforços de molta gent. En especial de les represaliades anònimes i de les que lluiten des de l’exili i que el temps ha demostrat que la seva estratègia era la millor”, conclou el comunicat.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut