Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

Melero ofega Nieto i admet que no s’ha llegit l’informe policial dels Mossos del 29 de setembre

L'advocat de Forn i Borràs acorrala l'exsecretari d'Estat amb un seguit de preguntes que el contradiuen

|

- Publicitat -

Xavier Melero ha deixat al descobert com l’exsecretari d’Estat de Seguretat i número 2 de Zoido, José Antonio Nieto, no tenia constància plena del desplegament policial dels Mossos d’Esquadra durant el referèndum de l’1 d’octubre.

L’advocat dels consellers legítims, Joaquim Forn i Meritxell Borràs, ha interpel·lat Nieto demanant-li si sabia que dins el pla d’actuació dels Mossos es demanava garantir la presència de seguretat ciutadana en tots els punts de votació. “No”, respon, “l’obligació dels Mossos és complir el manament judicial”.

Publicitat

Melero el talla, “complir el manament ja ho sabem, pregunto si al pla d’actuació es contemplava la presència d’unitats de seguretat ciutadana”. La pregunta ha posat contra les cordes Nieto, qui ja ha reculat assegurant que coneix el document però “no l’he analitzat amb detall”: “El que va rebre el fiscal en cap del TSJ va dir que era insuficient. No he detallat ni analitzat el document”.

El defensor dels consellers, davant la contradicció, dispara, “el document final del 29 de setembre amb les pautes d’actuació, el va veure?”. “No”, admet Nieto. “Si vol li ensenyo, allà es preveu una actuació quantificada en el nombre d’efectius. La xifra de 1.700 d’on l’ha tret quan li ha preguntat la fiscalia?”. El número dos de Zoido, contesta, “en un informe sol·licitat posteriorment per l’Audiència Nacional, on es refereix el nombre d’efectius durant l’1-O”.

Melero hi torna, “no s’ha adonat de la diferència que hi ha entre la xifra del 19 de setembre i el del 29 de setembre? Com hi ha un increment?”. Acorralat, Nieto confessa, “no el conec el del 29, no es va donar a conèixer. Parlo per referències de gent que treballava amb mi”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut