Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Mauri assegura que els presos polítics aniran als judicis a “acusar un Estat que vulnera drets i llibertats”

Diu que "la prioritat dels presos polítics i els exiliats és lluitar per un país on ningú pugui anar a la presó per defensar les seves idees pacíficament"

|

- Publicitat -

El vicepresident d’Òmnium Cultural, Marcel Mauri, ha agraït als assistents a la manifestació de la Diada per la República Catalana que hagin fet de Barcelona “la capital de la llibertat i la República” i ha recordat que “ho farem tants cops com faci falta”.  D’altra banda, s’ha dirigit en castellà a totes les persones de l’Estat espanyol que han enviat a Catalunya “la seva solidaritat i fraternitat”. Ha reivindicat la “força i persistència” de la ciutadania catalana -que “sota les porres omple les urnes”- i el referèndum d’autodeterminació de l’1-O com “l’acte de desobediència i autodeterminació més important a Europa en els darrers anys”. “No oblidem la nostra força col·lectiva”, ha afegit.

Mauri també ha tingut paraules de cara als judicis “contra la democràcia” i els presos polítics que es preveuen per final d’any. Ha dit parlar pel president de l’entitat empresonat, Jordi Cuixart, per remarcar que “cap extremista irresponsable aconseguirà trencar ni dividir” els consensos d’un país ric i plural. “Només serem República si som un sol poble”, ha exclamat.

Publicitat

En aquest sentit, ha assegurat que “la prioritat dels presos polítics i els exiliats no és sortir de la presó o tornar de l’exili, sinó lluitar per un país on ningú pugui anar a la presó per defensar les seves idees pacíficament”. De cara al judici, ha assegurat que els presos polítics no aniran a defensar-se sinó a “acusar un estat que vulnera drets i llibertats” perquè “la seva violència no és cap límit per la nostra llibertat i democràcia”.

El vicepresident d’Òmnium Cultural també s’ha dirigit al president del Gobierno, Pedro Sánchez, per dir-li que sigui “valent” i que “ja no ens valen estatuts que ells es carreguen ni falses promeses mentre la seva fiscalia ens segueix acusant-nos de violència”. “L’única violència va ser l’1-O i l’extrema dreta caminant impune als nostres carrers”, ha etzibat.

Per acabar, ha demanat a la ciutadania que no es rendeixi davant la repressió de l’Estat i que ara “toca arremangar-nos i baixar al carrer” per “construir un futur compartit, una República justa i prospera, ampla i diversa”. Als polítics, d’altra banda, els ha demanat “sentit d’Estat i unitat, que no vol dir uniformitat” i que la determinació demostrada als carrers “es transformi en acció política”. “No serà ràpid ni fàcil, però treballarem sense descans”, ha conclòs.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut