Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Mas insisteix que ell “no té res a veure amb el cas Palau”

|

- Publicitat -

L’expresident Artur Mas ha assegurat que ja ha “renunciat políticament a tot” pel cas Palau. A la compareixença d’aquest dijous a la Comissió d’Afers Institucionals (CAI) al Parlament, l’exlíder de CDC ha recordat que penalment tampoc té “res a veure” amb el cas que ha condemnat el partit. Mas ha reiterat que ja no té cap càrrec: “Sóc un associat de base del PDeCAT”. L’expresident ha afirmat que el Palau de la Música no va ser perjudicat econòmicament per CDC ni pel seu extresorer, Daniel Osàcar, i que no se’ls ha condemnat per perjudici a la hisenda pública. Per la seva banda, l’oposició ha insistit que assumeixi responsabilitats. El portaveu de Cs, Carlos Carrizosa, li ha demanat que renunciï al càrrec i al sou d’expresident del Govern.

Mas també ha explicat que Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) i l’extresorer de la formació Daniel Osàcar han recorregut al Tribunal Constitucional (TC) les seves condemnes pel desfalc de Palau de la Música, després de ser confirmades pel Tribunal Suprem, a falta de saber si s’admet a tràmit o no.

Publicitat

El TS va condemnar a Osàcar a 3 anys i 6 mesos com a autor d’un delicte de blanqueig de capitals, sent absolt del de tràfic d’influències, mentre que al partit se’l va condemnar a tornar 6,6 milions d’euros en comissions il·legals cobrades a través de Palau.

Et pot interessar  El Tribunal de Comptes ignora l'amnistia i demana 3,1 milions d'euros a Puigdemont, Junqueras, Mas i la resta d’encausats pel ‘procés’ i l'-1O
Publicitat

Opinió

Minut a Minut