Edició 2112

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 07 de maig del 2024
Edició 2112

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 07 de maig del 2024

Mas Guix confia tancar l’acord de pressupostos aviat: “Hi ha voluntat”

|

- Publicitat -

La consellera d’Economia, Natàlia Mas Guix, confia que el Govern serà capaç de tancar l’entesa de pressupostos “en qüestió de dies o poques setmanes” perquè “hi ha voluntat d’acord”. L’executiu, que ja ha arribat a un acord amb els comuns, segueix negociant amb el PSC i amb JxCat. En una entrevista a ‘La Vanguardia’, Mas Guix ha dit que els agradaria aprovar-los al Parlament al gener per a començar a executar-los al febrer.

Pel que fa al Hard Rock ha dit que s’hauria de treballar “fora” dels comptes, tot i que els socialistes el situen com a fonamental en les negociacions. Sobre l’ampliació de l’aeroport del Prat, la consellera creu que s’hauria de treballar-hi tenint en compte les restriccions.

Publicitat

La voluntat del Govern és que els comptes despleguin “una política econòmica que activi l’escut econòmic i social per a pal·liar els efectes de la crisi sobre els més vulnerables”. També que es reforci l’estat del benestar, i que es permeti empènyer “grans transformacions i inversions”.

Oberts a noves mesures fiscals

Preguntada per si canviarà per la via de la deflactació o la baixada dels tipus a les rendes baixes a Catalunya, que ara paguen l’IRPF més alt d’Espanya, Mas ha expressat que el Govern no s’oposa a cap mesura fiscal i que les estan estudiant totes. La consellera també ha revelat que van explicar les mesures fiscals pactades amb els comuns abans que es fes públic l’acord.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut