Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Marta Rovira estira les orelles als partits independentistes

|

- Publicitat -

La secretària general d’ERC, Marta Rovira, ha assegurat aquest dimarts que l’aplicació de l’article 155 tal com es va fer per intervenir la Generalitat l’octubre de 2017 “significa una modificació substancial de la Constitució” perquè vulnera l’article 2, que garanteix el dret a l’autonomia.

Rovira ha participat com a testimoni a la comissió del Parlament que investiga l’aplicació del 155 i ha advertit que el govern espanyol pot ara intervenir “qualsevol comunitat autònoma que en un determinat moment pugui discrepar o tenir una posició ideològica diferent del model central”. “Només haurà d’argumentar que intervé les competències per un interès general. Una espècie de botó vermell per suspendre l’autonomia”, ha alertat.

Publicitat

Rovira, que ha intervingut per videoconferència, també ha reclamat l’amnistia per als líders independentistes empresonats, sense la qual “no és possible el camí de la resolució política, i ha demanat també al conjunt del sobiranisme “no confondre l’adversari” ni “assenyalar l’independentista que seu al costat”. “Nosaltres mateixos no podem ser portadors de més repressió amb les nostres paraules o actituds. No podem alimentar la divisió interna”, ha conclòs.

Et pot interessar  Estrada: "Malgrat que ERC i Junts es tiren els plats pel cap sobre la unitat, han mirat més al PSC que a la CUP"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut