Dissabte, 3 de desembre de 2022 - Edició 1591
La República

Marta Rovira estira les orelles als partits independentistes

La secretària general d’ERC reclama una amnistia i demana a l’independentisme “no assenyalar” ni “confondre l’adversari”

Agències 04/02/2020
Pla detall de la pantalla amb la projecció de la videoconferència de la secretària general d'ERC, Marta Rovira, a la comissió d'investigació sobre el 155 al parlament, el 4 de febrer del 2020. (Horitzontal)

La secretària general d’ERC, Marta Rovira, ha assegurat aquest dimarts que l’aplicació de l’article 155 tal com es va fer per intervenir la Generalitat l’octubre de 2017 “significa una modificació substancial de la Constitució” perquè vulnera l’article 2, que garanteix el dret a l’autonomia.

Rovira ha participat com a testimoni a la comissió del Parlament que investiga l’aplicació del 155 i ha advertit que el govern espanyol pot ara intervenir “qualsevol comunitat autònoma que en un determinat moment pugui discrepar o tenir una posició ideològica diferent del model central”. “Només haurà d’argumentar que intervé les competències per un interès general. Una espècie de botó vermell per suspendre l’autonomia”, ha alertat.

Rovira, que ha intervingut per videoconferència, també ha reclamat l’amnistia per als líders independentistes empresonats, sense la qual “no és possible el camí de la resolució política, i ha demanat també al conjunt del sobiranisme “no confondre l’adversari” ni “assenyalar l’independentista que seu al costat”. “Nosaltres mateixos no podem ser portadors de més repressió amb les nostres paraules o actituds. No podem alimentar la divisió interna”, ha conclòs.