Edició 2116

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 11 de maig del 2024
Edició 2116

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 11 de maig del 2024

Marlaska adverteix que les exigències d’ERC només seran “factibles” si encaixen en la Constitució

|

- Publicitat -

“Si totes les peticions tenen un encaix constitucional serà factible”. Així s’ha pronunciat aquest dimarts el ministre de l’Interior en funcions, Fernando Grande-Marlaska, sobre l’article del vicepresident del Govern, Pere Aragonès, on detallava la proposta d’ERC de crear una taula de diàleg entre governs per solucionar el conflicte català.

Marlaska ha recordat que el PSOE sempre ha dit que “dintre del marge de la Constitució i de la llei tot és possible”, i ha desitjat que aquesta sigui la legislatura “dels grans consensos”. “Confio en la bondat de tots els partits, tots som conscients que la legislatura ha de començar a caminar i només hi ha un govern possible”, ha afegit.

Publicitat

Marlaska ha demanat que en aquesta legislatura “s’apartin discursos totalitaris i aliens als valors constitucionals”. En aquest sentit, s’ha mostrat preocupat per l’actitud de Javier Ortega Smith, que dilluns va negar la mirada a una víctima de violència de gènere.

“És preocupant que hi hagi representants públics d’aquesta altura moral, indigne, covard”, ha dit. Al seu parer, això justifica que Vox quedi fora del debat polític, perquè no fa una “defensa clara de la dignitat humana i de la llibertat”.

Et pot interessar  VIDEO | Puigdemont llança un ultimàtum a Sánchez: o compleix amb Catalunya o es queda sense pressupostos
Publicitat

Opinió

Minut a Minut