Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de abril del 2024
Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de abril del 2024

Maria Vergés insta el president de la Generalitat a consolidar l’autogovern d’Aran

La síndica presenta a Aragonès el pla del govern aranès per als pròxims quatre anys

|

- Publicitat -

La síndica d’Aran, Maria Vergés, ha presentat aquest dijous al president de la Generalitat, Pere Aragonès, el Pla de Govern d’Aran per als pròxims quatre anys pel que fa al desenvolupament de la Llei d’Aran.

El Pla recull la necessitat que el govern aranès tingui un sistema de finançament propi que brindi l’estabilitat necessària que permeti a l’Aran consolidar la seva autonomia política. Sobre la Llei, la síndica ha manifestat al president Aragonès l’interès del govern d’Aran de dur a terme una modificació per a poder adaptar-la a les necessitats i realitat actuals de la Val d’Aran.

Publicitat

Vergés ha afirmat que “és primordial que la Llei de Règim Especial pugui desenvolupar-se en els àmbits competencials per a consolidar l’autogovern”. L’objectiu és poder fer una gestió des de la proximitat posant a les persones al centre de les accions i de les polítiques.

Així mateix, la síndica ha traslladat al president la necessitat de “transcendir” als acords periòdics de finançament i crear un model amb un sistema de finançament propi que “doni estabilitat i seguretat al govern d’Aran per al desenvolupament de les seves competències i, sobretot, per a consolidar l’autogovern”. Aspecte que actualment es debat al si de la Ponència Mixta de Convenis i Traspassos entre ambdós governs.

La síndica ha agraït la predisposició del president per tractar tots aquests afers de forma conjunta i bidireccional.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut