Dilluns, 27 de juny de 2022 - Edició 1432
La República

Marcel Mauri vaticina “la derrota d’Espanya a Estrasburg”

El vicepresident d’Òmnium remarca que el vot particular de dos magistrats del TC que van discrepar dels seus companys “admeten els dèficits democràtics de l’estat espanyol”

Agències 09/06/2021

El vicepresident d’Òmnium Cultural, Marcel Mauri, interpreta divisió en el Tribunal Constitucional (TC) en relació amb la sentència que ha desestimat el recurs d’empara presentada pel president de l’entitat, Jordi Cuixart, cosa per la qual ha vaticinat “la derrota d’Espanya a Estrasburg”.

Mauri es refereix als vots particulars dels dos magistrats que van discrepar amb els seus companys i que, segons ha assegurat Òmnium en un comunicat aquest dimarts, “admeten clarament els dèficits democràtics de l’Estat espanyol, en contra de la doctrina i jurisprudència emesa” pel Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH).

Òmnium creu que els vots particulars evidencien “fissures en l’estratègia repressiva de l’Estat” i Mauri ha afegit que els missatges dels dos magistrats són molt significatius per la seva claredat i contundència, en les seves paraules.

“L’unitat d’Espanya no pot ser utilitzada com un límit a l’hora d’exercir els drets fonamentals”, ha criticat Mauri.

En un tuit recollit per Europa Press, Cuixart ha sentenciat: “Des de la societat civil mai renunciarem als drets democràtics condemnats pel Suprem. Ni un pas enrere i ens veiem a Estrasburg”.