Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

#MarcaEspaña: Una dona entra a presó per impedir que el seu maltractador veiés la filla

|

- Publicitat -

La sevillana Maria Salmerón ha entrat aquest dijous al matí al centre d’inserció social de Sevilla d’Alcalá de Guadaíra per complir una pena de nou mesos per desobediència per no permetre el seu marit, maltractador condemnat per violència masclista, visitar la seva filla. Salmerón fa més de vint anys que pateix un calvari judicial per respectar el que ha volgut sempre la seva filla: No veure el seu pare.

Segons ha avançat la Vanguardia, fonts de la seva plataforma de suport han criticat i denunciat “la revictimització” de la dona” pel sol fet d’haver protegit la seva filla de les trobades amb un pare maltractador”.

Publicitat

La seva filla, Míriam qui complirà 22 anys, ha fet públic un comunicat en què es declara: “trencada, plena de ràbia i impotència”, i afegeix: “El meu pitjor malson s’ha fet realitat. He hagut de ser testimoni de l’ingrés de la meva mare en un centre penitenciari. He observat paralitzada com es tancaven darrere seu les portes d’aquell lloc que el seu maltractador, malgrat ser condemnat, mai no va trepitjar”.

Com indica la filla de Salmerón, el maltractador no va arribar mai a trepitjar la presó, ja que amb la nova llei de la infància, en els casos de violència masclista, els jutges no tenen la potestat de controlar ni fixar un règim de visites amb l’agressor.

María Salmerón va ser condemnada a nou mesos de presó per desobediència i, malgrat la petició d’indult, ha hagut d’ingressar a un centre d’inserció social d’Alcalá de Guadaíra, a Sevilla. La dona s’havia beneficiat de tres indults, però el Gobierno li ha denegat el quart “per imperatiu legal”.

Et pot interessar  Detenen el pare que hauria assassinat el fill i apunyalat la mare a Bellcaire d’Empordà
Publicitat

Opinió

Minut a Minut