Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

‘Mantinc el català’ engega una borsa de treball amb què fomentar l’ús del català en l’àmbit laboral i comercial

La nova acció de 'Mantinc el Català' pretén que en "les nostres botigues, restaurants, oficines i despatxos es respiri més català"

|

- Publicitat -

En el marc del Dia del Treballador, el col·lectiu ‘Mantinc el Català’ ha posat en marxa una nova acció amb què reivindicar i fomentar l’ús quotidià de la llengua catalana, en vista de les alarmants xifres que l’ús social de català presenta. Així, el col·lectiu ha creat una borsa de treball que té l’objectiu de fomentar la llengua catalana en l’àmbit laboral i comercial. Amb tot, la borsa té com a objectiu final que en “les nostres botigues, restaurants, oficines i despatxos” es respiri més català.

Amb la creació de la borsa, ‘Mantinc el Català’ vol encoratjar les grans empreses del país a publicar les seves ofertes de feina en català, així com les entrevistes, i a implementar l’ús vehicular quotidià entre treballadors, encarregats, proveïdors i clients, entre altres. D’altra banda, el col·lectiu també insta els demandants de feina a elaborar el currículum en català i a adreçar-se a tothom mantenint la llengua sempre que sigui possible. Paral·lelament, el projecte també pretén encoratjar els nous parlants a continuar parlant i millorant el català per tal d’accedir a “noves i millors oportunitats laborals que podrà trobar en aquesta borsa”.

Publicitat

Un dels altres objectius que persegueix l’acció és que “no falti feina per a cap catalanoparlant d’arreu dels Països Catalans”, com a premi per mantenir la llengua.

La borsa, a la vegada, també promet més visibilitat entre els catalanoparlants per a les petites i mitjanes empreses, els treballadors autònoms i els comerços.

Et pot interessar  'Alhora' presenta el seu pla de xoc pel català amb sis mesures per fomentar la llengua
Publicitat

Opinió

Minut a Minut