Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Mala maror a ERC de Lleida per la quota de MES a les llistes amb l’aval de l’executiva

|

- Publicitat -

Malestar i mala maror entre els militants d’ERC al Segrià, que representen el 50% de tota la provincia, perquè la guanyadora de les primàries per anar a les llistes del 14-F ha estat relegada de la tercera posició, lloc habitual, fins a la setena. El motiu és que la direcció nacional ha decidit atorgar el número tres a Lleida a la formació MES amb qui fa coalició. És a dir, la quota per davant la militància.

Aquest dissabte, doncs, el Consell Nacional haurà d’aprovar aquesta fòrmula i des de la comarcal d’ERC al Segrià ja han avisat que si això passa solicitaran una assemblea per demanar explicacions a la direcció del partit i ue es preveu tensa.

Publicitat

Així doncs, l’executiva del partit proposa que l’actual segona tinent d’alcalde de la Paeria de Lleida, Jordina Freixanet, vagi de número 3 de la candidatura com a quota de MES, posició que històricament ocupa el guanyador del procés de primàries al Segrià, tal com explica Lleida Ràdio.

Si s’aprova la llista confeccionada per la direcció des de Barcelona, l’ordre serà el següent: a la demarcació de Lleida la número 1 serà Marta Vilalta, Bernat Solé en segon lloc i Jordina Freixanet al tercer lloc, com a quota de MES. Cal tenir en compte que a les darreres eleccions al Parlament, l’any 2017, la representant de MES va ocupar la novena posició a les llistes.

Els següents llocs de la llista serien per a un representant de la sectorial del Pirineu en quart lloc, el cinquè per a Montse Fornells, el sisè per a Engelbert Montalà i el setè seria per a Neus Ramonet, guanyadora del procés de primàries al Segrià.

Et pot interessar  Vilagrà, a Puigdemont: "Qui no vol debatre és perquè no té les propostes per posar sobre la taula"

Els motius de l’enuig d’ERC al Segrià no són pocs: resulta, a més, que Neus Ramonet va derrotar en aquest procés de primàries del Segrià l’actual diputada republicana Gemma Espigares. Aquest fet fa desconfiar a la territorial republicana ja que a les passades eleccions Gemma Espigares sí que va anar en tercer lloc de la llista, espai que hauria d’ocupar Neus Ramonet però que ha sortit vencedora del procés de primàries sent crítica amb l’actual estratègia del partit d’Oriol Junqueras.

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut