Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

L’única brillant idea de Vox: que la Junta d’Andalusia subvencioni la Feria de Abril de Barcelona

|

- Publicitat -

El partit radical unionista espanyol i d’ultra dreta Vox ha tingut per fi una brillant idea que podria beneficiar la butxaca de tots els catalans: que la Junta de Andalucía subvencioni la Feria de Abril de Barcelona. Així s’expressava el portaveu parlamentari andalús de Vox, Alejandro Hernández, tal com recull elPlural.com.

L’ultra considera que seria d’utilitat social subvencionar la Feria de Abril de Barcelona, ja que la Junta d’Andalusia ha d’ajudar les associacions que “intenten mantenir les senyes d’identitat andaluses a Catalunya” i que, per tant, “cal recolzar-les des d’aquí”. Val a dir que la Junta ja dona diners a la festa de Barcelona però una quantitat molt petita.

Publicitat

Una entitat amb ferum a corrupció

És conegut per hom el costat obscur de la Feria de Abril sobre la seva transparència econòmica. L’entitat que l’organitza, la Federación de Entidades Culturales Andaluzas de Catalunya, la FECAC, va tenir el seu president, Francisco García Prieto, imputat per d’apropiar-se de 1,7 milions per muntar la festa andalusa. Fins i tot, l’entitat va ser desnonada per no pagar el local que tenia al carrer Mallorca de Barcelona.

Una casa de barrets econòmica

L’ocurrència de Vox podria desvincular d’una vegada les arques públiques catalanes de la Feria de Abril, de la qual sempre n’han sortit empastifades. El seu nou president de la FECAC, qui va ser la mà dreta de García Prieto i actual càrrec de confiança de Núria Marín a l’Ajuntament de l’Hospitalet, Daniel Salinero, també ha estat esquitxat per un presumpte tràfic d’influències: la Fundació Andacat (que ja no organitza la festa) va denunciar possibles pressions polítiques del PSC per afavorir la federació FECAC en l’adjudicació de la Feria de Abril del 2017.

Et pot interessar  El govern espanyol amenaça amb recursos al TC contra les lleis de memòria històrica dels governs del PP i Vox

I encara hi ha més: l’opacitat del finançament de la Feria de Abril de Catalunya durant anys ha enllardat el Consell Comarcal del Barcelonès. Una dotzena de constructores que havien treballat amb l’empresa pública Regesa van pagar factures de la Feria de Abril per ordre d’aquesta promotora. Regesa és propietat de l’ens comarcal i està dedicada a la construcció d’habitatge públic i aparcament.

Fins i tot els partits polítics desembutxaquen quantitats ingents per a tenir presència amb una guingueta a la Feria de Abril. L’any passat, tant ERC com PDeCAT sense ser molt precisos, explicaven que es deixaven uns 15.000 euros. Amb tantes donacions des de tantes entitats públiques, des d’empreses a institucions, costa saber exactament què costa als contribuents catalans la festa andalusa. L’any 2008 (ja en fa 11, per tant cal ponderar les quantitats) la Diputació de Barcelona va donar uns 90.000 euros, 80.000 euros procedents de l’Ajuntament de Barcelona i 60.000 més aportats per la Conselleria de Cultura, sense tenir dades del Consell Comarcal o empresos públiques com BSM.

La Feria de Abril blanqueja Vox

Publicitat

Opinió

Minut a Minut