Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

L’última estupidesa de la Guàrdia Civil: gasten milers d’euros en espiar Valtònyc i només troben dades ja publicades a LinkedIn

|

- Publicitat -

La Guàrdia Civil ha gastat 600.000 euros en un programari espia amb el qual obtenir informació sobre Valtònyc, però l’única dada rellevant que han trobat ja estava publicada al seu perfil de LinkedIn, obert i visible per a tothom. Saber que Josep Miquel Arenas, el nom real de Valtònyc, va col·laborar amb el Consell per la República ha costat, doncs, més de mig milió d’euros, que podrien haver-se estalviat i invertit en altres assumptes més importants.

Així es desprèn de l’últim informe dels agents espanyols de l’any 2019, el qual forma part de la investigació secreta que es duia a terme a l’Audiència Nacional sobre el “CNI català”, tal com constata el mitjà DBalears. L’informe apunta que Valtònyc va participar en el disseny i la creació del web del Consell per la República Catalana, entitat que, segons els agents, és “una mena de república digital que cercava provocar una desconnexió tecnològica amb l’Estat, evitant així la seva dependència legal”.

Publicitat

Amb tot, els investigadors de la Guàrdia civil, després d’invertir 600.000 euros en el programari espia, van concloure que el mallorquí era un dels principals gestors de les plataformes digitals que configuren el Consell per la República. Malgrat presentar aquestes dades com una informació sucosa amb què desvirtuar la feina de Valtònyc, no és cap descobriment nou, ni val més de mig milió d’euros. De fet, es tracta d’una revelació que ja va fer el mateix Valtònyc al seu perfil públic de LinkedIn, on fa constar la col·laboració voluntària com a “Webmaster” del Consell per la República, la qual continua vigent.

Et pot interessar  El nou cap de la Guàrdia Civil a Catalunya té la barra de dir que el cos “no fa política”

Publicitat

Opinió

Minut a Minut