Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

L’oposició acusa Borràs de “mentir” sobre el cas Juvillà i demana que no responsabilitzi els funcionaris

|

- Publicitat -

L’oposició s’ha mostrat crítica amb les explicacions de la presidenta del Parament, Laura Borràs, sobre la retirada de l’escó de Pau Juvillà i l’ha acusat de “mentir”. Durant la Junta de Portaveus Borràs ha fet una cronologia dels fets, però els grups de l’oposició han considerat que quedaven punts per aclarir, com per exemple si Juvillà encara era diputat abans del ple del 3 de febrer, i han assegurat que la presidenta havia “mentit” en les explicacions donades des de llavors.

Els grups han intervingut a la Junta després de Borràs i comuns, Vox, Cs i PPC li han demanat la dimissió. La CUP ha constatat que hi ha afirmacions “que no quadren” mentre que ERC ha admès que “en alguns moments s’ha trencat la confiança per falta de transparència”.

Publicitat

A més, els grups de l’oposició han coincidit que no es pot culpar ni responsabilitzar de la situació els funcionaris del Parlament.

La justificació de Borràs

Malgrat que ha assegurat que no volia “culpabilitzar els treballadors”, ha posat el focus en el funcionament intern del Parlament i en l’actuació dels funcionaris obeint ordres de la Junta Electoral Central (JEC). De fet, ha considerat “una anomalia” que treballadors de la casa actuessin per ordres de la secretària general, que obeïa la JEC, sense que la Mesa ho sabés. “No és admissible”, ha advertit, encara que s’actuï “per imperatiu legal”.

Pel que fa a la confusió sobre la baixa de Juvillà com a diputat, ha plantejat una “doble realitat”: que la JEC el va considerar inhabilitat per exercir el càrrec malgrat que la sentència encara no és ferma i que la “legitimitat” del reglament del Parlament, “que és llei”, estableix que la inelegibilitat requereix aquesta sentència ferma. Per això se’l considerava diputat fins al 3 de febrer i, segons ha subratllat la presidenta, se li va admetre a tràmit la delegació de vot que va formular, tot i que finalment no va ser acceptada.

Et pot interessar  Aragonès colla els comuns pels pressupostos: "Vostès trien si avancem o si retrocedim"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut