Diumenge, 2 d'abril de 2023 - Edició 1711
La República

Lluita dels alcaldes del Sud de Catalunya per afrontar els danys dels aiguats del setembre

Els alcaldes d’Alcanar, Ulldecona i Vinaròs reclamen ajuda per afrontar el desastre, traduït en 6,5 MEUR

Agències 10/02/2022

Els alcaldes d’Alcanar, Joan Roig, el de Vinaròs (Baix Maestrat), Guillem Alsina, i l’alcaldessa d’Ulldecona, Núria Ventura, exigeixen celeritat a la Generalitat de Catalunya, la Generalitat Valenciana i el govern espanyol per rebre ajuts i poder afrontar les reparacions dels desperfectes dels aiguats de l’1 de setembre. Els consistoris han registrat danys per valor de 2,9 MEUR a Vinaròs, 2 MEUR a Alcanar i 1,5 MEUR a Ulldecona, unes quantitats que els ajuntaments no poden assumir sols. Roig, Alsina i Ventura també han celebrat la reforma en marxa de l’N-238, carretera que uneix els tres municipis i els seus polígons industrials. Alsina ha apuntat que els terminis d’obra es mantenen i estarà llesta a finals del 2023.

La segona reunió dels tres alcaldes s’ha centrat en els desperfectes dels aiguats de l’1 de setembre que els ajuntaments d’Alcanar, Ulldecona i Vinaròs no poden assumir sols. Necessiten recursos de les administracions superiors per reparar infraestructures i camins a les zones limítrofes i arreu dels seus termes municipals.

L’alcaldessa d’Ulldecona ha apuntat que han gastat de les arques municipals més de 100.000 euros per a obres urgents però que “encara pateixen les conseqüències perquè no està tot reparat”. “Estem acord que necessitem que la resta d’administracions accelerin els tràmits per accedir a ajudes. Els nostres ajuntaments no hi poden fer front sols, més quan anem sumant diversos episodis d’emergència els últims anys”, ha reclamat Núria Ventura. Aquests més de 6,5 MEUR “són xifres exagerades” per als ajuntaments, com ha remarcat Guillem Alsina.