Edició 2108

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024
Edició 2108

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024

Lluc Salellas refusa la invitació del Ministeri de Defensa a assistir a la desfilada militar del 12 d’octubre

L'alcalde de Girona diu que "és contrària als valors expressats per la ciutadania a favor del dret a l'autodeterminació"

|

- Publicitat -

L’alcalde de Girona, Lluc Salellas, ha anunciat a través del seu compte de la xarxa social X que refusa la invitació per assistir a la desfilada militar a Madrid el 12 d’octubre pel dia de la Hispanitat. Amb una carta adreçada al Ministeri de Defensa que ha fet pública, diu que la celebració “és contrària als valors expressats reiteradament per la ciutadania gironina a favor del dret a l’autodeterminació i pel reconeixement de l’espoli patit dels pobles indígenes”. Salellas argumenta que “com a Festa Nacional d’Espanya implica la defensa d’un projecte d’Estat que no respecta el dret a la sobirania del poble català, reivindicat al Ple de l’Ajuntament de Girona”. Per això, demana “no rebre més invitacions per participar en aquest acte”.

En la mateixa carta, el batlle de Girona critica que “les forces armades són una de les principals eines de l’Estat per impedir l’exercici del dret a l’autodeterminació“. I afegeix que “la violència o l’amenaça dels tancs ha estat recurrent per part dels principals partits espanyols i dels respectius governs de Madrid per aturar les aspiracions nacionals catalanes i dels diferents pobles de l’Estat“.

Publicitat

A més, diu que el 12 d’octubre “serveix per commemorar la invasió d’Amèrica, que va provocar milions de morts i que significa l’anorreament i l’espoli dels pobles indígenes americans i dels seus recursos durant segles per part de la corona espanyola, les seves elits i la companyia militar de torn”.

Per tot això, i segons diu, “en coherència amb el compromís que manté la ciutadania amb la democràcia i amb la defensa dels drets humans i les llibertats” l’alcalde no participarà en la celebració del 12 d’octubre a Madrid.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut