Dijous, 2 d'Abril de 2020 - Edició 616
La República

L’Hospital Vall d’Hebron, centre de referència per a embarassades amb Covid-19

L’atenció pediàtrica es concentrarà al centre barceloní i a l’Hospital Sant Joan de Déu

Avatar
Agències 26/03/2020
Pla tancat del rètol de l'Hospital la Vall d'Hebron el dia 23 d'agost de 2019 (Horitzontal)

L’Hospital Universitari Vall d’Hebron és el centre de referència a Catalunya per a les dones embarassades que tinguin coronavirus que hagin d’estar ingressades. Així ho ha establert el Departament de Salut, que treballa per unificar criteris i actuacions clíniques davant de la pandèmia. L’objectiu de la mesura és garantir una resposta ràpida en el supòsit de complicacions o, en el pitjors dels casos, que es necessités un trasllat a la unitat de cures intensives (UCI) i així evitar desplaçaments d’urgència i eventuals contagis. Tot i que encara hi ha poca literatura científica sobre el coronavirus, les dades apunten que els símptomes de covid-19 en embarassades solen ser lleus i que no hi ha risc de transmissió del virus al fetus.

El part en dones embarassades amb coronavirus que no requereixin ingrés s’atendrà en els hospitals de referència territorial. Són criteris recollits en la ‘Guia d’actuació enfront de casos d’infecció pel nou coronavirus SARS-CoV-2 en dones embarassades i nadons’, elaborada pel Servei Català de la Salut (CatSalut).

En el cas de les embarassades que no tinguin la malaltia, seguiran l’acompanyament en els centres de referència, tot i que des de l’atenció primària s’han començat a reprogramar les visites per evitar desplaçaments. Només es realitzaran aquelles proves que siguin completament necessàries.

Pel que fa a l’atenció pediàtrica, els dos centres de referència seran Vall d’Hebron i l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona. L’objectiu és també concentrar esforços; alliberar llits de cures intensives d’altres centres; garantir una millor cobertura sanitària als infants i adolescents i evitar contagis.

Relacionats