Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

L’exjutge Garzón creu que “no hi havia motius per mantenir a la presó provisional” als nou líders independentistes

|

- Publicitat -

L’exmagistrat Baltasar Garzón ha assegurat aquest divendres que “no hi havia motius per mantenir a la presó provisional” als nou líders independentistes catalans jutjats per rebel·lió, ja que considera que el Tribunal Suprem espanyol tenia la possibilitat d’haver fixat “altres garanties menys costoses “perquè quedessin en llibertat.

Així ho ha afirmat en declaracions a Europa Press abans de participar en una roda de premsa a Xàbia (Alacant), en una jornada sobre fake news i posteritat, sobre la decisió de la sala que jutja el procés independentista al TS de rebutjar la posada en llibertat dels presos polítics jutjats a la causa mentre esperen que es dicti la sentència.

Publicitat

Garzón ha assegurat que “el Suprem ha mantingut la mateixa postura que manté des de fa temps de denegar la llibertat provisional”, de manera que creu que en aquest cas la decisió està marcada per la proximitat “que surti la sentència”.

El jurista ha participat al costat d’Hervé Falciani (l’enginyer de sistemes italofrancès del banc HSBC que va revelar les dades de 130.000 possibles evasors fiscals) en la jornada ‘Desconstruint la realitat.

Et pot interessar  Cs denuncia la CCMA per "vulnerar la neutralitat" per dir 'exiliats' als independentistes que han marxat de Catalunya
Publicitat

Opinió

Minut a Minut