Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024
Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024

L’eurodiputat de Cs i president d’Afers Jurídics insta la presidenta de l’Eurocambra a obeir la JEC en el cas de Puigdemont

|

- Publicitat -

El president del comitè d’Afers Jurídics de l’Eurocambra, i eurodiputat de Cs, Adrián Vázquez, s’ha pronunciat després que la JEC emetés la seva resolució, segons la qual Puigdemont no té la condició plena d’eurodiputat perquè no va acatar la Constitució espanyola al Congrés dels Diputats. Vázquez ha instat la presidenta del Parlament Europeu, Roberta Metsola, a “seguir les indicacions de la JEC” i retirar-los “les prerrogatives adjuntes a l’acta”.

Vázquez ha comparegut la tarda d’aquest dijous, 3 de novembre, i ha demanat a Metsola que resolgui “l’anomalia democràtica” que, segons ell, suposa el cas de Puigdemont, Ponsatí, Comín i Solé; tots ells són eurodiputats electes però, en trobar-se a l’exili per fugir de la repressió política espanyola, no han dut a terme un dels requisits per obtenir l’acta, el qual implica acatar la Constitució espanyola a Madrid. Aquest requisit, tanmateix, no és obligatori, tal com marca una resolució judicial del TJUE.

Publicitat

Amb tot, el de Cs ha assegurat que “la presidenta Metsola té en les seves mans retirar les prerrogatives adjuntes a l’acta d’eurodiputat“, subratllant i repetint el mateix argumentari de la JEC, segons el qual els quatre eurodiputats “no han complert el procediment legal per ser eurodiputats”, tal com sí ho fan fet la resta.

Et pot interessar  Bolaños "respecta" la decisió de l'advocat del TJUE sobre Puigdemont però recorda que no tindrà efectes pràctics
Publicitat

Opinió

Minut a Minut