Dissabte, 1 d'abril de 2023 - Edició 1710
La República

L’Estat desenfrenat: La Fiscalia acusa els detinguts de “grup terrorista secessionista català”

Afirma tenir la “certesa” que es podrien haver ocasionat “danys irreparables” per com “d’avançats estaven els preparatius”

Redacció 23/09/2019
Agents de la Guàrdia Civil s'enduen caixes d'un domicili de Sbadell el 23 de setembre del 2019. (Horitzontal)

L’operació d’Estat contra l’independentisme català amb l’intent de criminalitzar-lo continua malgrat que és complicat treure’n més informació, ja que es troba sota secret de sumari i no es descarta que es puguin fer més detencions.

El setge per a intentar silenciar l’independentisme de cara a la resposta de les sentències del judici farsa fa un pas més. Un nou comunicat del Ministerio de l’Interior especifica que la Fiscalia acusa els 9 detinguts avui de tenir un “avançat grau de preparació de projectes terroristes amb finalitat secessionistes”.

Un context necessari per endur-se’ls, un cop acabin tots els escorcolls la Guàrdia Civil, directament a l’Audiència Nacional espanyola a Madrid on demà hauran de declarar.

L’estat, desenfrenat, a través de la Fiscalia afirma tenir la “certesa” que les “accions s’anaven a perpetrar aprofitant el període comprès entre l’aniversari del referèndum il·legal d’autodeterminació de l’1-O de 2017 i l’anunci de la sentència del judici del procés”. I que per això s’ha decidit “procedir a la detenció dels implicats per a avortar el projecte que podrien haver ocasionat danys irreparables per com d’avançats estaven els preparatius”.