Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Les universitats faran classe a distància durant tot l’abril i maig

|

- Publicitat -

El Govern de la Generalitat i els rectors universitaris han acordat aquest divendres allargar les classes online durant els mesos d’abril i maig, a l’espera de l’evolució de la pandèmia de coronavirus. La decisió s’ha pres en una reunió encapçalada pel president de la Generalitat, Quim Torra, i la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, amb els rectors de les universitats catalanes. En la trobada, no s’ha descartat que es puguin fer activitats presencials al mes de juny, com ara avaluacions o alguns seminaris, tot i que la decisió es prendrà en funció de la situació d’emergència sanitària i d’acord amb l’autonomia que tenen les universitats. Mentrestant, es treballa en mesures per si cal acabar fent avaluacions no presencials.

Així, després de Setmana Santa les activitats lectives es reprendran de forma no presencial i es faran de manera virtual durant els mesos d’abril i maig. De fet, una de les universitats catalanes, la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), ja ha anunciat aquesta setmana que donava per finalitzada la docència presència del segon semestre del curs i va acordar que tota l’activitat es faci de forma virtual.

Publicitat

Tot i això, la mateixa UAB va deixar la porta oberta a treballar amb la possibilitat de mantenir un període per a l’avaluació presencial entre mitjans de juny i mitjans de juliol, tot i que els centres treballaran en un pla d’avaluació virtual. De fet, el Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC) treballa amb diferents escenaris, entre els quals també hi ha la possibilitat d’acabar fent l’avaluació online, i també analitzar com s’ajusten les pràctiques que ja s’havien començat o les que estaven previstes.

A la reunió amb Torra i Chacón hi han assistit els rectors de la UB, la UAB, la UPC, la UPF, la UdL, la UdG, la URV, la URL, la UOC, la UVic-UCC, la UIC i la UAO.

El president ha agraït als rector la seva capacitat de resposta “ràpida” i “l’esforç d’adaptació” dels centres universitaris davant de la nova situació, i ha destacat “la contribució a la investigació científica de la covid-19”.

Per la seva banda, Chacón ha garantit que “s’està treballant des de la coresponsabilitat i la coordinació perquè ningú es perdi aquest curs universitari”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut