Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Les trampes del PSOE: Amb els diputats suspesos Sánchez no depèn dels independentistes per ser president

|

- Publicitat -

Hi ha qui diu que amb la decisió de suspendre els presos independentistes ara diputats de la Mesa del Congreso capitanejada per Meritxell Batet significa la mort de la separació de poders a Espanya.

Ara, aquesta situació, del tot esperada, precipita les decisions de Jordi Turull, Josep Rull, Jordi Sànchez i Oriol Junqueras. Com que l’acta de diputat és personal, no la perden però en estar suspesos no podran tenir veu ni vot a la cambra baixa espanyola. Això vol dir, com ja s’ha viscut al Parlament de Catalunya, que les majories queden alterades.

Publicitat

S’ha passat d’un total de 350 diputats a 346, per tant, ara la majoria se situa a 174. Això vol dir que per a tornar a ser president, Pedro Sánchez ja no necessitaria els independentistes catalans i bascos. La suma es produiria amb els vots a favors del PSOE, Podemos i les seves confluències, el PNB, Coalició Canària, Compromís i el Partit Regionalista de Cantàbria: 175 diputats.

Et pot interessar  La Moncloa torna a tancar la porta al referèndum i emmarca el discurs d'Aragonès al Senat en la campanya del 12-M
Publicitat

Opinió

Minut a Minut