Dijous, 6 d'octubre de 2022 - Edició 1532
La República

Les Joventuts d’ERC tindran per primera vegada una dona de potaveu

Kènia Domènech diu que a les eleccions del 14-F està en joc “la supervivència” dels joves

Redacció 29/11/2020
Pla general de la nova portaveu nacional de Jovent Republicà, Kènia Domènech. Imatge cedida el 29 de novembre del 2020 (Horitzontal)

Les Joventuts d’Esquerra Republicana (JERC) han escollit aquest dissabte a Kènia Domènech com a portaveu, que s’ha convertit en la primera dona a ocupar aquest càrrec en l’organització.

Ha estat durant la celebració del 29 Congrés Nacional, que ha reunit més de 400 joves i que s’ha celebrat de forma telemàtica a causa de la pandèmia, han informat les JERC en un comunicat.

Kènia Domènech ha afirmat que en les pròximes eleccions catalanes “està en joc la supervivència de les persones joves” i s’ha compromès a alçar la veu contra la inestabilitat econòmica, social i emocional per omplir les urnes de vots socials, civils i polítics, en les seves paraules.

La portaveu ha assegurat que les JERC és l’organització en millors condicions per representar els interessos de les classes populars i per augmentar “les quotes de benestar a la joventut”.

Durant la sessió, les JERC han aprovat també una ponència ideològica que marcarà el seu rumb polític i que posa el focus en les desigualtats socials, i també en els reptes ecologistes, feministes i estudiantils.

Aragonès recorda la rebaixa del 30% de les matrícules universitàries

En el discurs de cloenda de l’acte, el coordinador nacional d’ERC i vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, ha afirmat que Catalunya “ha de tornar a la joventut els sacrificis que estan fent durant la pandèmia” i ha considerat imprescindible parlar de salut emocional, habitatge, precarietat juvenil i serveis públics de qualitat.

Ha fet valdre el 30% de rebaixa en les matrícules universitàries i s’ha posicionat a la banda de les JERC “per avançar en aquest país nou de llibertat, justícia, mirada feminista i compromès amb la sostenibilitat”.