Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Les condicions meteorològiques obliguen SpaceX a ajornar el llançament del Minairó, el tercer nanosatèl·lit de la Generalitat

El llançament del nanosatèl·lit Minairó està previst pel pròxim divendres, 14 d'abril

|

- Publicitat -

Aquest dimecres, 12 d’abril, estava previst el llançament del Minairó, el tercer nanosatèl·lit de la Generalitat, a bord d’un coet llançador Falcon 9 de l’empresa SpaceX, la qual pertany a Elon Musk. El llançament, tanmateix, ha quedat posposat a l’espera que millorin les condicions meteorològiques, que ara mateix no permeten el correcte desplegament de la missió, segons ha informat la mateixa empresa.

Tal com ha informat SpaceX a través d’un comunicat, el llançament no està previst que tingui lloc fins abans del 13 d’abril, malgrat que la retransmissió en directe habilitada per seguir la missió està programada pel divendres 14 d’abril.

Publicitat

El Minairó havia d’enlairar-se aquest dimecres des de la base espacial de Vandenberg, a Califòrnia, a bord d’un coet Falcon 9 juntament amb altres satèl·lits, en el mar de la missió Transporter-7 que desenvolupa SpaceX. Aleshores, un cop a l’espai, el nanosatèl·lit orbitarà al voltant de 550 quilòmetres de la Terra a una velocitat aproximada de 8 quilòmetres per hora, passant per damunt dels Pasos Catalans cada cinc dies aproximadament.

El llançament podrà seguir-se en directe a través d’aquest vídeo:

Publicitat

Opinió

Minut a Minut