Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024
Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024

L’encariment dels carburants fa repuntar l’IPC fins al 2,5% a Catalunya

Els preus han pujat un 0,5% en comparació amb el mes de juliol

|

- Publicitat -

L’Índex de Preus de Consum (IPC) a Catalunya ha experimentat un repunt de dues dècimes al mes d’agost, situant-se al 2,5% en comparació amb el mateix mes de l’any anterior, segons les dades publicades per l’Institut Nacional d’Estadística (INE). Això marca el segon mes consecutiu d’increment de la inflació a Catalunya, amb l’augment atribuït principalment a l’encariment dels carburants.

La taxa anual de la inflació subjacent, que exclou els preus més volàtils, ha experimentat una lleugera baixada fins al 6%, dues dècimes menys que al mes de juliol. Això indica que, tot i l’augment general de la inflació, hi ha una certa estabilitat en altres àmbits de l’economia catalana.

Publicitat

En el cas dels aliments, tot i que han registrat un augment del 9,5% en comparació amb l’any anterior, s’ha observat una disminució de la variació interanual més baixa des de maig del 2022, abastant els últims quinze mesos. Això podria indicar un cert alleujament per als consumidors en aquest aspecte específic. En comparació amb el mes de juliol, els preus han pujat un 0,5%.

Et pot interessar  La presidenta del BCE reconeix que diversos membres han votat a favor d'abaixar els tipus d'interès aquest mes d'abril
Publicitat

Opinió

Minut a Minut