Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

L’emèrit va usar presumptament Patrimonio Nacional per evadir l’impost de Donacions

|

- Publicitat -

L’emèrit torna a protagonitzar una irregularitat que suposadament va succeir quan era cap d’Estat, i per tant, que va ocórrer amb la impossibilitat d’investigar-lo, fet que sembla que li donava barra lliure, per poder actuar segons li plagués. De moment, es pot aventurar que Juan Carlos I segueix en el seu “viatge turístic” i sense tornada prevista als Emirats Units Àrabs. En aquest cas, l’escàndol que suposa aquesta nova filtració hauria estat possible gràcies al Unidad de Centro Democrático, que abans de perdre el poder el 1982, va decidir canviar la legislació de Patrimonio Nacional.

En la darrera notícia, s’ha exposat que l’emèrit, que sempre ha tingut fama de ser eixerit, hauria acceptat el “regal” del rei de l’Aràbia Saudita. Aquest fet, a més de suposar un presumpte cobrament il·legal, ha destapat que Joan Carles I estaria exempt de l’impost de Donacions, ja que podria haver atribuït al Patrimoni Nacional aquesta donació perquè es fes els ulls grossos amb el seu regal d’Abdalá.

Publicitat

Tal com afirma el Público, Aquesta estratègia d’acceptar donatius amb el Patrimonio Nacional, però després fer-ne ús particular, l’hauria aplicat amb diferents regals entre els quals hi hauria diversos cotxes esportius, però també un iot al qual va haver de renunciar, perquè va coincidir temporalment amb la caça d’elefants a Botswana que va culminar amb el trencament de la seva cadera i el conegut discurs en què va entomar el “mea culpa” amb el: “Lo siento, no volverá a ocurrir”.

Potser un dels aspectes més greus, però, és que Patrimonio Nacional es va fer càrrec de més de cent salaris d’assistents personals de la família real a la Zarzuela i del manteniment i rehabilitació de tots aquests espais, així com de les nombroses amants de Juan Carlos I. Més especialment, tot i que no en exclusiva, de les despeses de Corinna Larsen a qui es va rehabilitar una residència anomenada “La Angorrilla” i que estava ubicada a 19 quilòmetres de la Zarzuela. Totes aquestes despeses, van provar de ser ocultades, sense gaire èxit, pel Gobierno de Rajoy.

La rehabilitació de “La Angorrilla” va servir per destapar que Larsen era l’amant de Juan Carlos I, però sobretot per mostrar el seu paper estratègic com a procuradora de negocis de l’emèrit.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut