Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

L’auditoria de Buch investiga 50 agents dels Mossos per actuacions durant les protestes de la sentència

|

- Publicitat -

El director general dels Mossos d’Esquadra, Pere Ferrer, ha anunciat que la Conselleria d’Interior de la Generalitat està investigant a prop d’uns 50 agents del cos per la seva actuació durant les protestes després de fer-se pública la sentència condemnatòria de l’1-O.

Ho ha explicat aquest dilluns en la presentació de l’auditoria a la policia catalana durant sis mesos, que ha iniciat el conseller d’Interior, Miquel Buch, i que se celebra a porta tancada al complex central de Mossos a Sabadell (Barcelona).

Publicitat

Ferrer ha explicat que aquests 50 agents que s’investiguen van actuar en 34 episodis diferents, i que la meitat són casos judicialitzats per denúncies que han presentat persones particulars o entitats socials, mentre que els 17 restants són en l’àmbit intern.

Ha explicat també que en el treball realitzat per l’auditoria els equips han dedicat més de mil hores per visionar tot el treball audiovisual relacionat amb els episodis, i s’han entrevistat amb més d’un centenar d’agents, comandaments i ciutadans.

Amb tot, ha destacat la “intensitat dels disturbis, la prolongació en el temps, la simultaneïtat en la concentracions massives a tot el territori i la gran desproporció entre manifestants violents i agents”, que va tensar l’organització policial.

Et pot interessar  Elena defensa la "coherència" de convocar la segona plaça de major dels Mossos i subratlla que "ja estava prevista"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut