Dissabte, 24 d'octubre de 2020 - Edició 821
La República

L’auditoria de Buch investiga 50 agents dels Mossos per actuacions durant les protestes de la sentència

La meitat són casos judicialitzats per denúncies que han presentat persones particulars o entitats socials, mentre que els 17 restants són en l’àmbit intern

Redacció
Redacció 29/06/2020
Pla mitjà del conseller d'Interior, Miquel Buch, durant la seva intervenció en la presentació de l'auditoria sobre ordre públic, el 29-6-20 (horitzontal).

El director general dels Mossos d’Esquadra, Pere Ferrer, ha anunciat que la Conselleria d’Interior de la Generalitat està investigant a prop d’uns 50 agents del cos per la seva actuació durant les protestes després de fer-se pública la sentència condemnatòria de l’1-O.

Ho ha explicat aquest dilluns en la presentació de l’auditoria a la policia catalana durant sis mesos, que ha iniciat el conseller d’Interior, Miquel Buch, i que se celebra a porta tancada al complex central de Mossos a Sabadell (Barcelona).

Ferrer ha explicat que aquests 50 agents que s’investiguen van actuar en 34 episodis diferents, i que la meitat són casos judicialitzats per denúncies que han presentat persones particulars o entitats socials, mentre que els 17 restants són en l’àmbit intern.

Ha explicat també que en el treball realitzat per l’auditoria els equips han dedicat més de mil hores per visionar tot el treball audiovisual relacionat amb els episodis, i s’han entrevistat amb més d’un centenar d’agents, comandaments i ciutadans.

Amb tot, ha destacat la “intensitat dels disturbis, la prolongació en el temps, la simultaneïtat en la concentracions massives a tot el territori i la gran desproporció entre manifestants violents i agents”, que va tensar l’organització policial.

Relacionats