Dimecres, 26 de gener de 2022 - Edició 1280
La República

L’Audiència Nacional exigeix a Pedro Sánchez que no fugi d’estudi i doni el cost dels viatges privats en l’avió oficial del Gobierno

El president de l’executiu espanyol per tercera vegada s’oposa a mostrar les dades, tot esperant el millor moment per deixar-nos bocabadats

Redacció 11/10/2021

El president del Gobierno “més progressista de la història” torna a intentar escapolir-se del seu deure de rendiment de comptes. En concret, l’Audiència Nacional ha demanat per tercera vegada al president de l’executiu espanyol que aporti la xifra exacta de la despesa en desplaçaments duts a terme en l’avió del Gobierno.

Per tant, Sánchez està té el deure de proveïr amb informació desglossada sobre el cost en transport, a fi de discernir si ha fet un ús abusiu dels mitjans de transport de l’executiu per aspectes de la seva vida privada. Algunes de les opcions que hi ha sobre la taula és que volés amb l’helicòpter o l’avió de l’Exèrcit per anar a un concert amb la seva dona, que allotgés uns amics durant tot un estiu a una residència a Lanzarote, o bé que acudís amb aquest mitjà de transport al casament del seu cunyat.

Com ha exposat el diari ABC, l’Audiencia Nacional ha apuntat que hauria de ser informació pública, que no suposa un compromís per la seguretat de l’Estat. Per tant, ha instat al cap de l’executiu a informar sobre la despesa, precisament després que aquest juliol viatgés a Estat Units amb una llista d’acompanyants indefinida.

Sánchez segueix amb l’actitud d’amagar el cap sota l’ala i mentre fa discursos sobre “la recuperació justa” s’oposa a rendir comptes amb una clara actitud de “transparència”.

Val a dir, que és una actitud especialment curiosa, ja que “el president del Gobierno més progressista de la història” de ben segur podrà satisfer l’opinió pública amb aquesta informació. De fet, esperem amb expectació que la mostri. Segur que ens deixarà bocabadats amb la seva pulcritud, que esclarirà qualsevol mena de dubte. Ja ho vereu.