Divendres, 7 d'octubre de 2022 - Edició 1534
La República

L’assetjador de l’artista Paula Bonet amb condemna ferma: Tres anys d’internament psiquiàtric

Un jutjat de Barcelona reconeix que l’acusat pateix un trastorn erotomaníac

Redacció 25/07/2022
Pla mitjà d'una dona fent-se un autoretrat amb l'ajuda d'un mirall durant el taller de Paula Bonet. Imatge del 24 d'octubre del 2021. (Horitzontal)

El cas de l’artista Paula Bonet, per a fi es posa punt i final. Un jutjat penal de Barcelona ha condemnat a tres anys i tres mesos d’internament psiquiàtric l’home jutjat per assetjar l’artista Paula Bonet, a més d’un any de llibertat vigilada i tractament psiquiàtric extern, així com deu anys de prohibició d’aproximació o comunicació amb la víctima.

L’agressor, Víctor G.T. ha estat condemnat per tres delictes: Assetjament pel fustigament durant tres anys amb la seva presència al taller, actes públics i presentacions, també a través de les xarxes socials.
Amenaces de violació, esquarterament i mort; segons ha anunciat l’advocada de Bonet, Carla Vall.

Per aquests delictes haurà d’indemnitzar la víctima amb prop de 4.000 euros. La fiscalia demanava tres anys de presó i l’acusació particular en demanava quatre, però amb indemnitzacions molt superiors. La sentència admet que l’home patia un trastorn mental erotomaníac.

Segons la sentència, des d’almenys el juliol del 2019 el condemnat es va interessar per l’artista i, “sense haver mantingut cap tipus de relació prèvia, va començar a imposar la seva presència i a buscar la seva proximitat acudint al local on feia la seva feina com a escriptora, pintora i il·lustradora amb la intenció de veure-la i saber d’ella”. Cap a quarts de sis de la tarda d’un dia de finals de juliol, l’home es va presentar al taller quan ella rebia uns alumnes, es va presentar amb el seu nom i va verbalitzar l’interès per conèixer-la. Davant d’això, Bonet va reaccionar amb “cautela”, ja que no li constava que fos alumne seu. Li va demanar que marxés, però l’acusat va reaccionar abraçant-la de cop i volta. Bonet va aprofitar per desplaçar-lo fins que va aconseguir que marxés del local.