Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

L’APLEC alerta de la retallada d’hores de català a les escoles de la Catalunya Nord

|

- Publicitat -

L’Associació per a l’Ensenyament en Català (APLEC) de la Catalunya del Nord fa un crit d’alerta davant la retallada d’hores d’ensenyament de català que viuen les escoles de la regió. Malgrat l’obligatorietat, dues escoles preveuen reduir l’ensenyament de català, passant de dues hores setmanals a tan sols una. Una mesura del Ministeri d’Educació francès que ha fet que l’APLEC es mobilitzi per reclamar la intervenció del Consell departamental i l’Oficina Pública de la Llengua Catalana.

A través d’un comunicat, l’entitat subratlla la impossibilitat d’estudiar una llengua dedicant-li només una hora setmanal. “És reduint les hores d’ensenyament que l’Educació nacional pretén desenvolupar el català? Quin sentit té, doncs, l’Acord Marc signat el 2022 amb la Regió i el Departament?” pregunta l’APLEC en el comunicat.

Publicitat

L’entitat assegura que la demanda de català “tendeix a créixer i la convenció per al desenvolupament del català s’està estudiant” motiu pel qual l’APLEC reclama al Consell departamental i l’Oficina Pública de la Llengua Catalana la seva intervenció per “mantenir i ampliar” els horaris de català als col·legis amb un “mínim de dues hores setmanals”.

Et pot interessar  Entitats nord-catalanes exigeixen al Consell Departamental incloure ‘Catalunya del Nord’ en la consulta pel canvi de nom
Publicitat

Opinió

Minut a Minut