Divendres, 25 de juny de 2021 - Edició 1065
La República

L’ANC convoca una “crema popular de fotos del rei” per la visita del Borbó d’aquest divendres

A totes les places dels ajuntaments de Catalunya el dijous 8 com a “preludi de les mobilitzacions” previstes pel 9

Gerard Sesé
Gerard Sesé 06/10/2020
Cremen fotos de Felipe VI a Barcelona

El divendres 9 d’octubre arriben a Barcelona el rei Felip VI i el president Pedro Sánchez. L’Estat espanyol envia els seus màxims representants de visita a Catalunya enmig d’una nova espiral de repressió, vulneració de drets fonamentals, injustícia i ús antidemocràtic dels tribunals.

Per aquest motiu, l’ANC convoca aquest dijous, 8 d’octubre, davant els ajuntaments de Catalunya “una crema popular de fotos del rei”. L’entitat independentista recorda que el Tribunal Europeu de Drets Humans té sentenciat que aquesta acció és legal i s’empara dins la llibertat d’expressió, deixant en evidència les resolucions de la justícia espanyola. Per a participar demanen que tothom consulti la seva assemblea territorial i participa-hi.

L’Assemblea, amb aquesta acció, vol tornar a deixar clar que “tan sols l’alliberament nacional ens permetrà deslligar-nos d’un règim injust i triturador de drets fonamentals. Només la independència aturarà la repressió”.

Aquestes concentracions asseguren que seran “el preludi a la mobilització que tindrà lloc divendres, 9 d’octubre, a Barcelona per tal de rebre el rei i el president espanyols”.