Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

L’ANC anima a participar en la manifestació de l’1 de maig en un bloc “nítidament republicana”

Intersindical-CSC recorda que "la república catalana és una oportunitat d'or" per construir estructures de contrapoder

|

- Publicitat -

La presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana, Elisenda Paluzie, ha animat els treballadors de Catalunya a participar en la propera manifestació de l’1 de maig en un bloc “nítidament republicà i independentista”.

En la presentació aquest dissabte de la manifestació per l’1 de maig i a través de la plataforma ‘Alcem-nos’, Paluzie ha assegurat que aquest dia “és molt important tornar a posar la independència al centre i tornar a recordar que la independència és un mitjà per aconseguir a una república”.

Publicitat

La presidenta de l’ANC ha recordat que no hi ha un marc català de relacions laborals i ha criticat que “dins de l’Estat espanyol és impossible establir un model laboral que porti a una societat equilibrada, cohesionada i de progrés”.

“Aquest model que aposta per salaris baixos i la precarietat, per la no estabilitat en el treball, és un model que permet guanyar una competitivitat falsa”, ha destacat Paluzie, que ha sostingut que a Europa tenen relacions laborals d’estabilitat, salaris alts i guanyen competitivitat a través d’educació i innovació tecnològica.

Ha conclòs que “la república catalana garantirà aquests drets” laborals, ha defensat un model de benestar, d’igualtat i cohesió social i ha animat als treballadors a participar en la manifestació que arrencarà a les 18 hores a la plaça Urquinaona i arribarà fins a la plaça Sant Jaume per Via Laietana.

Una oportunitat d’or

El portaveu de la Intersindical-CSC, Sergi Perelló, ha explicat que l’1 de maig tindrà dues funcions principals “denunciar les polítiques austericides i neoliberals i el rebrot del feixisme al país”.

Perelló ha subratllat que són necessàries “estructures de contrapoder real, que facin front a aquesta pèrdua contínua de drets laborals i socials”.

Et pot interessar  La polèmica per convidar AC a unes jornades de Sabadell porta l’ANC a prohibir actes amb candidats del 12-M

A més, ha afirmat que “la república catalana és una oportunitat d’or per poder posar sobre la taula la construcció d’aquestes estructures reals de contrapoder”.

Quant al segon objectiu, Perelló ha cridat a construir sinergies entre sindicats, organitzacions civils i polítiques per “tallar d’arrel una expressió política que l’única cosa que fa és acabar amb els drets fonamentals, i drets laborals i socials del país”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut