Diumenge, 28 de novembre de 2021 - Edició 1221
La República

L’ANC activa un telèfon d’assistència jurídica gratuïta per casos d’emergència

El número és el 93 347 17 14 i s’hi accedirà marcant l’extensió 1035

Gerard Sesé
Gerard Sesé 08/10/2019
Elisenda Paluzie, presidenta de l'ANC / Flickr

Les sentències són a tocar i les protestes ciutadanes es produiran, previsiblement, arreu del Principat. Davant qualsevol cas d’emergència, l’ANC ha activat un telèfon assistència jurídica gratuïta per casos d’emergència. S’hi accedirà trucant al 93 347 17 14 i marcant l’extensió 1035.

L’ANC explica que el telèfon, disponible les 24 hores del dia, només atendrà les trucades relacionades amb casos d’emergència.

L’entitat independentista explica que és una mesura davant un alt context repressiu i preveient que la sentència de l‘1-O pugui accelerar una cadena repressiva de l’Estat. Per això, l’ANC vol donar cobertura legal a la ciutadania en casos d’extrema necessitat o d’emergència. Tanmateix, volen remarcar que aquest servei no està pensat per atendre dubtes o consultes.

L’extensió 1035 redirigirà la trucada a un departament jurídic que atendrà només les reclamacions que siguin d’emergència o d’extrema necessitat. En cas de consulta o assessorament jurídic, l’entitat demana traslladar els dubtes i peticions de suport legal a l’adreça de correu suportlegal@assemblea.cat.