Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Lambán, en liquidació: Ara proposa dividir la candidatura dels Jocs per “lots” i deixar que Catalunya elegeixi primer

|

- Publicitat -

Canvi a l’estratègia del president d’Aragó, Javier Lambán, per aconseguir els JJOO d’hivern espanyols sigui com sigui. Per demostrar una suposada “voluntat de diàleg” i arribar a un acord amb Catalunya, ha proposat dividir en “lots” la candidatura per a fer uns JJOO d’hivern el 2030 al Pirineu amb dues opcions i deixar que Catalunya “elegeixi primer”. I després, ha afegit, “acceptar nosaltres gustosament la part que no vulguin els catalans”, tot deixant clar que el Pirineu d’Aragó és “igual o millor que el català”.

Els “lots” haurien d’incloure, segons el president aragonès, el “més important i el menys així com una diferenciació per dimensió” de cadascuna de les propostes. Lambán també ha criticat el COE per no haver presentat “ni un sol foli” sobre la seva proposta de candidatura en diversos mesos de treball. Ara el Comité ja no descarta escollir una candidatura en solitari pels Jocs espanyols.

Publicitat

El president d’Aragó ha estat dur amb el COE i ha dit que “crida l’atenció” que després de diversos mesos de treball no hi hagi ni un sol document sobre la candidatura que proposen amb Catalunya. Lambán ha dit que, en canvi, des d’Aragó han aportat més documents i que, a més, els han posat a la disposició de l’organisme olímpic estatal.

El vertader objectiu dels Jocs: Dir al món que no hi ha conflicte català

Lambán també ha recordat que el projecte de la candidatura olímpica conjunta va començar fa gairebé un any amb el contratemps de la carta dirigida al Comitè Olímpic Internacional (COI) on des d’Aragó van veure “per sorpresa” que es plantejaven uns JJOO “exclusivament” catalans. Lambán ha assegurat que aleshores ja va dir que trencaria les negociacions, però que el president del COE, Alejandro Blanco, li va demanar paciència i tranquil·litat.

Va ser en aquest moment, segons Lambán, que se’ls va dir que la candidatura dels Pirineus només podia ser guanyadora si se sustentava amb el “relat del retrobament” d’Espanya amb Catalunya i a la inversa, en el que vindria a ser el retorn al “tancat” del constitucionalisme per part dels independentistes catalans.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut