Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

L’alcalde de Reus dona suport a l’ampliació de l’Aeroport i lloa l’estació intermodal que conectarà Reus i Barcelona ciutat

|

- Publicitat -

L’Ajuntament de Reus ha volgut donar suport a l’acord del Prat, que preveu l’execució de la reivindicada estació intermodal i la connexió amb Barcelona en 30 minuts amb alta velocitat. “L’estació té un projecte redactat fa més de deu anys, no és una idea nova; ens sentim còmodes amb l’acord de l’Estat i la Generalitat”, ha manifestat Carles Pellicer, en una compareixença aquest divendres al migdia.

El batlle de Reus ha explicat que “No volem polèmiques absurdes que no tenen cap sentit i provoquen desconcert”. Així ha respost a unes valoracions del president de la Cambra de Comerç, en relació a la connexió directa de l’aeroport de Reus amb la ciutat de Barcelona, i no amb l’Aeroport del Prat. L’Ajuntament ha volgut fer lectura d’una declaració de la Comissió d’Infraestructures -integrada pel Govern de Reus i el grup municipal del PSC-, per esvair tota ombra de dubte sobre l’acord per a l’ampliació de l’aeroport del Prat. En aquest cas han volgut transmetre que no volia que s’associés a una solució “temporal” el fet que es fes la connexió a la ciutat de Barcelona i no a l’Aeroport del Prat.

Publicitat

Aquesta interconnexió podria modificar el perfil de viatger que decideix agafar el vol a origen o destí l’Aeroport de Reus. D’aquesta manera, amb la connexió amb Barcelona ciutat s’incentivaria que la ciutadania barcelonina tingués més facilitats per anar fins a Reus i viceversa. A més a més, també aportaria més facilitats a l’Aeroport de Reus com a possible mitjà
de transport internacional, per aquells viatges que volguessin anar a Barcelona ciutat, ja que s’obriria la possibilitat d’arribar directament a Barcelona ciutat amb AVE. D’aquesta manera s’oferiria una major flexibilitat pels viatgers, que per arribar còmodament a Barcelona i no haurien d’usar únicament l’Aeroport del Prat com a aeroport de destí.

Et pot interessar  Desmantellen la cúpula dels Latin Kings a Catalunya, amb seu a Reus i l’àrea metropolitana

“L’estació intermodal sempre s’ha plantejat seguint els models de París i Londres, on els aeroports complementaris al principal connecten amb la capital, no amb l’aeroport”, ha remarcat l’alcalde. “És que si no connectem amb Barcelona no té cap sentit, evidentment hi ha altres possibilitats, però el nostre interès és connectar amb la massa crítica de la ciutadania de Barcelona”, ha repetit Pellicer.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut