Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

L’alcalde de Blanes envia els informes de l’exregidora d’Urbanisme a Fiscalia per “esvair dubtes”

|

- Publicitat -

L’alcalde de Blanes (Selva), Àngel Canosa, ha enviat els informes que havia encarregat sobre l’exregidora d’Urbanisme, Rosa Aladern, a fiscalia per “esvair dubtes”. Canosa ha assegurat que hi havia determinades “acusacions” a Aladern que corrien pel municipi i per això el batlle vol que sigui “l’òrgan judicial competent” qui decideixi de què és responsable la que va ser tinenta d’alcalde fins a primers d’agost.

Per la seva banda, el portaveu de Blanes en Comú Podem, Jordi Urgell, ha demanat a l’alcalde que rectifiqui sobre les declaracions que ha fet de Rosa Aladern. Igualment, Urgell ha demanat que l’alcalde presenti “informes d’intervenció” que avalin la decisió de Canosa de portar el cas a la fiscalia.

Publicitat

Quan fa pràcticament un mes de la destitució de la regidora d’Urbanisme Rosa Aladern a l’Ajuntament de Blanes, el consistori ha celebrat el primer plenari del govern municipal (ERC) en minoria. Els cinc membres de Blanes en Comú Podem han passat avui a l’oposició traient pit de la gestió dels comuns davant de l’àrea d’Urbanisme i d’Acció Social durant els tres anys de mandat.

Malgrat tot, en la part de precs i preguntes ha ressorgit la polèmica per la sortida dels comuns del govern. El portaveu de Blanes en Comú Podem, Jordi Urgell, ha demanat a l’alcalde quins avals té per presentar els informes de l’exregidora d’Urbanisme a fiscalia. Urgell considera que cal un aval dels serveis jurídics o del secretari perquè l’alcalde “com a figura institucional” vagi a la fiscalia.

Davant d’això, l’alcalde ha afirmat que vol “esvair dubtes” i per això ha decidit enviar els resultats dels informes elaborats pel secretari a la fiscalia. Canosa afirma que aquesta maniobra busca acabar amb “algunes acusacions” que segons l’alcalde corren pel poble i per això han volgut enviar a “l’òrgan jurídic i administratiu corresponent”, que és la fiscalia, perquè aquest decideixi si l’acció de Rosa Aladern és correcta o no.

Canosa ha afegit que més enllà d’aquestes tres accions que van impulsar els expedients hi ha “altres motius” que van acompanyar a la pèrdua de confiança. El plenari, però, ha acabat com el rosari de l’aurora perquè el públic ha demanat més detalls sobre aquestes sospites que van provocar la pèrdua de confiança.

L’alcalde ha recordat que els motius eren “confidencials” i per tant cap dels regidors no podia donar-ne cap detall. En aquell moment, l’exregidora ha volgut intervenir per dir que estava d’acord en donar els detalls, però l’alcalde no l’ha deixat. Finalment, tot i la pressió de la ciutadania no han transcendit els detalls que han originat els expedients i s’ha tancat el plenari.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut