Edició 2105

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de abril del 2024
Edició 2105

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de abril del 2024

L’Ajuntament de Premià de Dalt rescindeix el contracte amb Desokupa després de la polèmica

|

- Publicitat -

L’Ajuntament de Premià de Dalt finalment cedeix a les pressions socials i polítiques i rescindeix el contracte amb Desokupa després de la polèmica generada arran de la seva contractació per assessorar el consistori en casos d'”ocupacions mafioses”. No obstant això, Desokupa ha anunciat que ha ofert el seu assessorament de manera gratuïta si l’ajuntament ho considera oportú, i serà la Policia Local la que decideixi si necessita la seva ajuda en cas d’una ocupació “mafiosa”.

Només ha passat una setmana des que es va fer oficial la col·laboració entre la polèmica empresa Desokupa i l’Ajuntament de Premià de Dalt, però després de les múltiples crítiques rebudes, tant per part de la cúpula de Junts, el partit al qual pertany l’alcalde d Premià de Dalt, com de l’oposició, la qual exigia la dimissió del batlle, el contracte ha quedat suspès. El rebombori provocat va fer que ambdues parts, de mutu acord, iniciessin el passat divendres els tràmits perquè Deskupa “renunciï” al contracte, segons informa l’ACN. L’alcalde del municipi, Josep Triadó, va anunciar-ho el passat cap de setmana a 8TV.

Publicitat

Desokupa és una empresa que es dedica a desallotjar habitatges ocupats amb “mètodes alternatius”, tot i que també ha rebut acusacions d’actuar amb “pràctiques mafioses” i està vinculada a l’extrema dreta. En el moment de la contractació, Triadó va justificar-ho explicant que el consistori “no es fixa en l’ideologia, sinó en l’experiència”. Avui, però, durant una entrevista amb la televisió pública catalana, ha assegurat que el motiu de rescindir el contracte ha estat que “no volen que la ideologia es fiqui pel mig“.

Et pot interessar  VIDEO | Puigdemont afirma que la independència declarada és "legal i vigent" perquè el Parlament "no se n'ha desdit en sis anys i mig"

El trencament, però, no és total, ja que l’empresa ha ofert ara l’assessorament de manera gratuïta, si l’Ajuntament ho considera oportú. Fonts municipals expliquen a l’ACN que serà la Policia Local qui decideixi si li cal ajuda externa en cas d’ocupacions. Si això passa, l’assessorament “es demanarà a Desokupa”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut