Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024
Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024

L’Ajuntament de Palma i l’Institut Ramon Llull s’uneixen per projectar i difondre la cultura catalana

|

- Publicitat -

L’Ajuntament de Palma i l’Institut Ramon Llull arriben a un acord segons el qual el consistori s’incorpora a la institució, amb l’objectiu final de projectar i difondre la cultura i la llengua catalana al món. La incorporació es farà efectiva quan cada institució hagi dut a terme els tràmits pertinents.

Tal com afirma el responsable de l’àrea de Cultura, Antoni Noguera,  “formar part de l’institut ofereix una via d’internacionalització als creadors de Ciutat, que d’aquesta manera podran participar en programacions internacionals d’alt nivell”. Noguera destaca també que els acords de col·laboració de l’IRL amb nombrosos actes, museus i entitats culturals permetran donar impuls a la creació artística que es fa a Palma i que “els festivals que formen part de la programació de Ciutat es podran internacionalitzar”.

Publicitat

Des de l’IRL també celebren la notícia; tal com afirma el director de l’institut, Pere Almeda, la incorporació del consistori mallorquí “referma els vincles culturals amb Balears, i suma arguments i talent al diàleg cultural internacional en el que participa la cultura catalana, des la seva diversitat i accents, i des de diferents àmbits com la literatura, el pensament i la creació artística”.

Tal com expliquen des de l’IRL, es preveu que a la propera Junta Rectora del Consorci, que tindrà lloc el març de 2023, l’Ajuntament de Palma ja hi participi com a membre de ple dret.

Et pot interessar  Gemma Geis pateix la discriminació lingüística en primera persona a la UdG mentre s'examinava d'unes proves
Publicitat

Opinió

Minut a Minut