Dissabte, 4 de febrer de 2023 - Edició 1654
La República

L’activitat cultural als municipis amb noves restriccions només es podrà mantenir amb autorització del Procicat

En canvi, manté obertes platges i mercats ambulants i convida els ajuntaments a tancar els bars de nit

Agències 19/07/2020
Pla posterior d'Andrés Lima impartint una part del seu curs de l'Obrador d'Estiu de la Beckett al vestíbul del teatre, abans de seguir des d'un parc a l'exterior. Dilluns 13 de juliol del 2020 (HORITZONTAL)

Les noves restriccions del Govern a les zones amb major afectació per coronavirus prohibeixen les activitats de tipus cultural i els espectacles públics. Amb tot, i segons un document de ‘Preguntes freqüents’ elaborat per un equip conjunt de Salut i Interior, els ajuntaments poden mantenir-les amb l’autorització prèvia del Procicat i sempre en espais “adequats” i que respectin la distància de seguretat, l’ús de mascareta, amb hora concertada i registrant les dades dels assistents. D’aquesta manera, s’obre la porta a mantenir festivals com el Cruïlla XXS, Pedralbes o el Grec a Barcelona, el futur dels quals havia quedat compromès. El cicle Nits del Fòrum del Primavera Sound va cancel·lar aquest dissabte la programació durant quinze dies.

El Procicat ha aclarit alguns dels dubtes que havien plantejat els alcaldes dels municipis amb restriccions pels rebrot de la covid-19, com ara que les platges es poden mantenir obertes, així com els mercats ambulants. Ara bé, insta els consistoris a controlar que es compleixen les mesures de seguretat. També diu que els ajuntaments han de regular els horaris de bars i terrasses de forma que quedi garantit que no hi ha activitat d’oci nocturn. Queda prohibida l’obertura de gimnasos i complexos esportius, públics o privats. Pel que fa a les piscines descobertes, poden obrir si l’ajuntament considera necessari “el seu ús preventiu pels efectes de la calor sobre la població”.