Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024
Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024

La xarxa d’homes contra les violències masclistes protesta a Barcelona: “No en volem ser còmplices”

|

- Publicitat -

La plaça Sant Jaume de Barcelona ha estat l’escenari aquest divendres a la tarda d’una concentració convocada per la xarxa d’homes contra les violències masclistes, la Xarxa 21 d’Octubre, que té una trentena d’entitats adherides i va constituir-se el juny passat. Amb l’eslògan ‘Homes contra les violències masclistes: volem cuidar la vida’, els impulsors de la concentració esperen “conscienciar” sobre la xacra de la violència de gènere i ser cada vegada més per trencar el silenci. “No volem ser còmplices d’aquesta xacra social”, resa el manifest llegit a Sant Jaume. La trobada, de prop de 300 persones segons la Guàrdia Urbana, ha comptat amb una actuació de La Fura dels Baus per ajudar a reflexionar sobre els lemes de la concentració.

A banda, la plaça Sant Jaume també ha estat l’escenari d’una ballada de gegants a càrrec dels Geganters de Cubelles. Diverses persones s’han apropat a la plaça per veure l’actuació de La Fura dels Baus, que ha enlairat els actors i voluntaris a uns quants metres del terra amb una grua gegant i permetent a les persones que penjaven formar figures a l’aire. Al final de la concentració i després de la lectura del manifest s’ha estès un gran llaç blanc a terra en record de les dones assassinades per homes.

Publicitat

Una cita al calendari

El nom de la xarxa, 21 d’octubre, es correspon amb la data que pren cos al calendari com a cita anual des que el 2006 es va celebrar a Sevilla la primera manifestació d’homes contra les violències masclistes.

Josep M. Lozano, un dels impulsors de la xarxa, explica a l’ACN que el que és important és “trencar el silenci” i que els homes prenguin “consciència” del que és la violència. “Volem que els homes es conscienciïn que realment tenim un problema i que aquest problema el pateixen les dones”, afirma.

Per la seva banda, Paco Abril, membre ‘d’Homes Igualitaris’, creu que “hi ha camí per recórrer” i que un acte com el d’avui hauria de moure molts més homes per dir d’una manera clara que no toleren les violències contra les dones.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut