Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

La Unió de Pagesos demana al Govern solucions “urgents i definitives” contra els danys de fauna salvatge

|

- Publicitat -

Unió de Pagesos exigeix al Govern una solució “urgent i definitiva” per combatre els “greus” danys que provoca la fauna salvatge al sector agrari. Adverteix de l’increment continuat de danys, sobretot de senglars i conills, i que ara es veuen agreujats per la sequera. UP insisteix a reclamar canvis legislatius i en les mesures de gestió per combatre l’afectació a les explotacions agràries. El sindicat es mostra preocupat davant el risc sanitari que suposen per a la pagesia les elevades densitats de senglar, sobretot pel que fa a l’alerta de malalties com ara la pesta porcina africana (PPA), de la qual ja s’han detectat casos en països europeus. A més, remarca que senglars, cérvols i cabirols cada cop provoquen més accidents de trànsit.

En el cas de la plana de Lleida, Unió de Pagesos alerta que des de fa mesos la sobrepoblació de conills no para de créixer i, com a conseqüència, han augmentat molt els danys tant als camps de cereals com en fruiters, entre altres conreus. Així mateix, assenyala que “els senglars encara són una plaga al territori”, i especialment a les comarques de Girona. Segons dades del Departament d’Acció Climàtica, la població de senglars a Catalunya se situa entre 200.000 i 250.000 exemplars i, segons Unió de Pagesos, caldria reduir-la un 60%. Altres espècies com ara els tudons, els ànecs o els cabirols també continuen augmentant i provocant importants danys en determinades zones, afirma el sindicat.

Et pot interessar  Unió de Pagesos exigeix als governs fer amb urgència actuacions per garantir l'aigua de reg al Camp de Tarragona
Publicitat

Opinió

Minut a Minut