Dilluns, 20 de març de 2023 - Edició 1698
La República

La tercera via s’organitza: El PDeCAT admet converses amb el PNC

Tot i això, Àngles Chacón insisteix que l’espai postconvergent es presentarà en solitari al 14-F

Redacció 14/12/2020
La candidata del PDeCAT a les eleccions, Àngels Chacón

El PDeCAT ha admès contactes amb el PNC de Marta Pascal. Tot i això, la candidata del Partit Demòcrata a les eleccions del 14-F, Àngels Chacón, ha insistit que la seva formació s’hi presentarà en solitari.

L’exconsellera ha subratllat que els dos partits estan “analitzant l’espai” i ha reconegut que es “distribuiran” vots entre les dues formacions si es presenten per separat al 14-F. Tot i això, Chacón ha afegit que cal preguntar a Pascal per què va preferir marxar del PDeCAT i fundar un partit nou. Chacón ha reiterat que el seu partit tindrà “veu pròpia” a les eleccions. D’altra banda, la candidata ha reclamat al govern espanyol que desbloquegi les ajudes al turisme, comerç i hostaleria per salvar l’ocupació.

Pascal ja va apuntar fa setmanes que el seu PNC estudiava la possibilitat de presentar-se a les eleccions amb el PDeCAT, tot i que encara no se n’ha concretat la fórmula. Fonts de les dues formacions admeten contactes, tot i que el partit que presideix David Bonvehí allunya l’opció d’una coalició electoral.